TEG-teknologien præsenteret på TV og konference (DK)

11/7 2012

TEG-teknologien præsenteres i disse dage ikke alene for hundredevis af forskere i forbindelse med ICT/ECT konferencen i Aalborg. TV2Nord har også lavet et længere indslag om den nye og banebrydende teknologi, som omsætter spildvarme til strøm.

Spildvarme er i dag en af verdens største uudnyttede ressourcer. Samtidig er det nødvendigt, at vi sparer på strømmen.

De to udfordringer har TEGnology ApS i samarbejde med forskere på Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og German AeroSpace Institute fundet en fælles løsning på i kraft et termoelektrisk modul, der effektivt omsætter spildvarme til strøm.

termoelektriskmodul.jpgTeknologien præsenteres i disse dage på ICT/ECT messen i Nordkraft i Aalborg. Op imod 600 forskere og udviklere fra hele verden forventes at besøge messen, der varer frem til den 12. juli, og hvor fokus udelukkende er termoelektriske løsninger, der effektivt kan bidrage til løsningen af verdens klimaudfordringer.

Nye og energieffektive materialer

TEG-teknologien bygger på det helt enkle princip udi at sende varm luft ind i et termomodul, der er koldt på den anden side. Derved udvindes strøm. Udfordringen består herefter i at omsætte strømmen effektivt uden for stort et tab.

"Det nye og banebrydende i vores teknologi er de effektive energimaterialer, vi har fået udviklet. De har den egenskab, at de kan fungere i meget høj varme, op til 400 grader", siger CEO Helge Holm-Larsen fra TEGnology.

Materialerne har potentialet til at kunne anvendes inden for f.eks. bilindustrien, som længe har efterspurgt løsninger til optimering af brændstofforbruget. Her findes i forvejen en 'naturlig' temperaturforskel imellem udstødningsrøret og køleren.

TEGnology er pt. i gang med udviklingen af en række prototyper, der skal danne basis for videre tests og den endelige introduktion til markedet

Se hele TV-indslaget fra TV2Nord her.

bubblemedia